Matematik

Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde.

02. november 2016 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opstil et ligningssystem af to ligninger med to ubekendte, der beskriver problemet, og løs ligningssystemet, så du finder længde og bredde.

hjælp hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af spørgsmål123 (Slettet)

Se disse:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=900049

http://www.hardwareonline.dk/traad.aspx?tid=364151&fid=11

https://forums.d2jsp.org/topic.php?t=64783593&f=47


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2016 af mette48 (Slettet)

Længden sættes til x og bredden til y

x=2y-7

2x+2y=148   x indsættes i den nederste ligning

2(2y-7)+2y=148 ligningen løses


Skriv et svar til: Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.