Matematik

en der kan hjælpe?

05. november 2016 af peterch (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan ikke forstå det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2016 af mathon

                           y' - 0,01y = -4
panserformlen
giver:

                           y = e0,01t · ∫-4e-0,01t dt

                           y = e0,01t · (400e-0,01t + C)

                           y(t) = Ce0,01t  + 400
samt
                           400 - 200e = Ce0,01·100  + 400

                           -200e = Ce

                           -200 = C

dvs
                           y(t) = -200e0,01t  + 400

          

                          


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2016 af AMelev

Omskriv til dy/dx = 0.01y - 4.
Brug separation af variable, dvs. omskrive til ∫g(y) dy =∫h(x) dx. Indsæt derefter punktet og bestem konstanten. Isoler y.

Her skal du dividere med 0.01y - y og benytte substitution til at bestemme ∫g(y) dy.


Skriv et svar til: en der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.