Matematik

Spørgsmål

14. november 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål:
\tiny \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}2=0

Dette giver 0, hvilket giver god mening for mig, for hvis man differentierer en konstant vil det give 0.

\tiny \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}x-2=-1

Dette forstår jeg ikke. Jeg ved at hvis man differentierer x giver det 1, men hvorfor tager man også hensyn til "2"? Jeg mener, hvorfor bliver konstaten "2" ikke 0 her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2016 af PeterValberg

Det er de parenteser igen, eller mangel på samme :-)

\frac{d}{dx}x-2=1-2=-1

hvorimod:

\frac{d}{dx}(x-2)=1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Hvordan kunne jeg glemme parenteserne. Mange tak! 


Skriv et svar til: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.