Matematik

Reducer mest muligt

14. november 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

((1/2)^-5)^6

Jeg skal reducere det uden lommeregner. Det må ikke være i decimal tal, men i potens tal, som f.eks. 2^2 osv...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af sjls

(\frac{1}{2}^{-5})^6

Potensregnereglerne siger blandt andet at (a^p)^q=a^{p*q}

så derfor (\frac{1}{2}^{-5})^6=\frac{1}{2}^{-5*6}=\frac{1}{2}^{-30}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2016 af mathon

         \left (\left (\left ( 2^{-1} \right )^{-5} \right ) \right )^6=2^{(-1)\cdot (-5)\cdot 6}=2^{30}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2016 af sjls

Ovenstående havde jeg af en eller anden grund ikke lige tænkt på... Men resultatet er nu det samme.


Skriv et svar til: Reducer mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.