Kemi

pH + pOH = 14,00 - forklaring på hvad dette betyder?

18. november 2016 af tyskeren11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle på SP!

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bruge nedenstående sammenhæng:

pH}+ pOH}=14,00}

Med hvad betyder denne sammenhæng egentlig mellem pH og pOH? Er der en, som kan komme med en lille forklaring på, hvad det betyder?

På forhånd tak.


Svar #1
18. november 2016 af tyskeren11 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det betyder bare at deres sum er 14. Hvis du kender den ene, så kan du beregne den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

[H3O+] * [OH-] = 10^(-14) er det samme som  [pH}+ pOH}=14,00}]

Det er en sammenhæng som aldrig skifter. Det er heller ikke en konstant.


Skriv et svar til: pH + pOH = 14,00 - forklaring på hvad dette betyder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.