Matematik

Nogle guides til Maple me linær regression? og generelt hvordan man bruger := og solve og fsolve?

14. december 2016 af jakobhansen1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal til prøve snart, HJLÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2016 af mikiemause (Slettet)

kan du være mere konkret i dit spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2016 af sjls

Jeg anbefaler at downloade denne guide til Maple 2016-Gym-pakken. Der er blandt andet noget om regressioner. Ift. de andre kommandoer, du nævner, er der altså meget god hjælp at hente i Maples søge-funktion. Bare søg på den kommando, du skal bruge, så står der, hvordan den bruges og til hvad.
I #0's tilfælde, så bruges := kort fortalt hver gang noget skal defineres, og solve, når man vil have alle løsningerne på en ligning, mens fsolve bruges, når man kun vil have numeriske løsninger på en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2016 af Therk

Tja, til et lineært fit er et summary og et plot ret gode indikatorere for hvor god din lineære regression er. For hjælp, se ?linearfit;

Her er et eksempel på hvordan det anvendes:

with(Statistics):with(plots):
## ---- Data til eksempel ----
Z := RandomVariable(Normal(0,1)):
err := Sample(Z,10):
X := [seq(i, i = 1..numelems(err))]:
Y := [seq(3+i+err[i],i = 1..numelems(err))]:

## ---- Lineær regression ----
lm := LinearFit([1, t], X, Y, t, summarize = true);

## ---- plot ----
a:=pointplot(X,Y):
b:=plot(lm,t = min(X)..max(X),view = min(Y)..max(Y)):
display(a,b);

Output:

Summary:
----------------
Model: 2.5012131+1.1091208*t
----------------
Coefficients:
              Estimate  Std. Error  t-value   P(>|t|)
Parameter 1    2.5012    0.5221      4.7904    0.0014
Parameter 2    1.1091    0.0841      13.1805   0.0000
----------------
R-squared: 0.9560, Adjusted R-squared: 0.9505
    lm := 2.50121306330340+1.10912084524805*t

Vedhæftet fil:linreg.png

Skriv et svar til: Nogle guides til Maple me linær regression? og generelt hvordan man bruger := og solve og fsolve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.