Matematik

eksponentiel funktioner - hjælp søges :-)

15. december 2016 af 1234matematikspasser (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der vil forklare opgaven for mig? Har lidt problemer med dem :)
tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2016 af mathon

Generelt
                                 \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                                 \frac{\left ( 1+p_y\cdot 10^{-2} \right )y_1}{y_1}=a^{\Delta x}

                                 1+p_y\cdot 10^{-2}=a^{\Delta x}

hvoraf:
                                 \Delta x=\frac{\log\left (1+p_y\cdot 10^{-2} \right )}{\log(a)}


Svar #3
15. december 2016 af 1234matematikspasser (Slettet)

#2

Generelt
                                 \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                                 \frac{\left ( 1+p_y\cdot 10^{-2} \right )y_1}{y_1}=a^{\Delta x}

                                 1+p_y\cdot 10^{-2}=a^{\Delta x}

hvoraf:
                                 \Delta x=\frac{\log\left (1+p_y\cdot 10^{-2} \right )}{\log(a)}

fandt ud af hvad du skrev, men hvad betyder p%? den fatter jeg ikke lige


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2016 af mathon

      p\%=\frac{p}{100}=p\cdot \frac{1}{100}=p\cdot \frac{1}{10^2}=p\cdot 10^{-2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2016 af mathon

a)
           Når y ændres 50%:
                                                    \Delta x=\frac{\log\left (1+50\cdot 10^{-2} \right )}{\log(a)}=\frac{\log\left (1{,}5 \right )}{\log(1{,}3)}
             


Skriv et svar til: eksponentiel funktioner - hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.