Kemi

Spørgsmål

30. december 2016 af Stræbende - Niveau: A-niveau

Hej SP. Jeg forstår ikke disse spørgsmål, kan I evt. hjælpe med at uddybe dem?

Hvad adskiller matematik og kemi som fagområder?

Hvad forstår man ved en matematisk model (fx pufferligningen) og grafisk visualisering af en matematisk model (fx bjerrumdiagrammer)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2016 af mathon

Matematik handler mest om beregningsmåder, talbegreber, statistik, kurveundersøgelser m. v.

Kemi handler meget om stoffer, stoffers egenskaber, reaktionstyper, ækvivalentforhold m.v.

Ved en matematisk model forstås et approksimeret beregningsudtryk for indgående variable ofte med restriktion for én eller flere variable.

Anvendelse af beregningsudtrykket er ren matematik hvis anvendelse muliggør beregning af èn variabel i afhængighed af én eller flere andre variable.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2016 af mathon

model-eks1.
            pufferligningen

                                         pH(\alpha )=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )\; \; \; \; \; \; 0<\alpha <1 hvor \alpha er ioniseringsgraden
hvoraf
                                         \alpha(pH) =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}

som grafisk indtegnet giver et fint overblik over forholdet \frac{n_B}{n_S}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2016 af mathon

model-eks2.
            pufferligningen

                                         pH(\alpha )=pK_s+\log\left ( \frac{1-Y_s }{Y_s } \right )\; \; \; \; \; \; 0<Y_s <1 hvor Y_s er syrebrøken
hvoraf
                                         Y_s(pH) =\frac{1}{1+10^{\,pH- pK_s}}

som grafisk indtegnet giver et fint overblik over syrebrøken som funktion af pH-værdien.


Skriv et svar til: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.