Matematik

Divison - kan ikke huske!

10. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Mit spørgsmål er simpelt: hvordan dividerer man?? 

Fx. 29/10 hvordan udregnes det i hånden?

Og hvad med 5/2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2017 af Studentos

29/10 ...   

\frac{20}{10}=2   &   \frac{9}{10}=0.9     2 + 0,9 = 2,9

_______

5/2 ...

\frac{4}{2}=2    &      \frac{1}{2}=0.5     2 + 0,5 = 2,5


Svar #2
10. januar 2017 af MMLL13

Hvordan får du \frac{20}{10} og \frac{9}{10} ?

Samt \frac{4}{2} og \frac{1}{2} ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2017 af knerken (Slettet)

hej

29/10 = (20+9)/10 = 20/10 +9/10 = 2 +9/10

 først fiinder du de hele 20/10 = 2 

og til rest bliver 9/10


Svar #4
10. januar 2017 af MMLL13

Hvorfor skal man sige 20+9?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2017 af StoreNord

#0     29 delt med 10 er 2 hele, fordi 2 gange 10 er 20. Resultat-linjen er foreløbigt 2.------. Der er en rest på 9. Der trækkes et nul ned bag 9-tallet, så der står 90.

90 delt med 10 er 9. 9-tallet skrives også på resultat-linjen, så der nu står 2.9. Derefter er der ingen rest, og beregningen er færdig.


Skriv et svar til: Divison - kan ikke huske!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.