Matematik

Sammensatte funktion

11. januar 2017 af Asef (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave.

Funktionerne f og g er givet ved: f(x)= x^2-4 og g(x)= 2x^2-13

a) bestem en forskrift for den sammensatte funktion g(f(x))

b) Bestem koordinatsættet til det globale minimum for f

c) Opskriv forskriften for f på faktoriseret form

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2017 af mathon

a) bestem en forskrift for den sammensatte funktion g(f(x))

                g(f(x))=2\cdot (f(x))^2-13=2(x^2-4)^2-13=2(x^4-8x^2+16)-13=

                                     2x^4-16x^2+32-13=2x^4-16x^2+19


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2017 af mathon

b)
       Globalt minimum for en andengradsfunktion med opadvendte grene er toppunktets andenkoordinat.


Svar #3
12. januar 2017 af Asef (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Sammensatte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.