Matematik

hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!!

12. januar 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver som lyder...

1) Graferne for de  to eksponentielle udviklinger, f og g, går begge gennem punktet A(6,2)

    Grafernes tangenter i A har hældningerne 1/2 og -3

a) bestem regneforskrifterne for de to funktioner

2)  et kvadrat hvori diagonalen er 4 er indskrevet i en cirkel som vist. hvad er arealet af det grå område?

der er en figur der hører til som jeg har vedhæftet

3) en funktion f er givet ved

    f(x)=3x^4+5x^2+7

bestem f`(x)

4) bestem f``(ln 3), når f(x)=e^x

-------------------------

det jeg ikke forstår ved opgaverne er:

opgave 1: skal man bruge denne her formel y2-y1/x2-x1 og hvis man skal, hvor skal man sætte så talene henne i formlen præcis?

opgave 2: skal man bruge phytagoras og hvordan?

opgave 3: har jeg ikke en ide om hvordan jeg skal løse den

opgave 4: har jeg heller ikke en ide om hvordan jeg skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af mathon

1)
     a)

            Den rette linje med hældningstal a gennem (x_o,y_o)
             har ligningen:
                                          y-y_o=a\cdot (x-x_o)       hvor a er linjens hældningstal.

                                          y=ax+\left (y_o-a\cdot x_o \right )


Svar #2
12. januar 2017 af iisommerii (Slettet)

så det vil sige at x0 er: 6 og y0 er: 2 eller, mener du at x0 er 1/2 og y0 er -3 så skal jeg bare sætte dem ind i formlerne og regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2017 af mathon

     Ja.


Svar #4
12. januar 2017 af iisommerii (Slettet)

men hvad er x0 er det 6 eller 1/2

og hvad er y0 er det 2 eller -3


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2017 af mathon

Den ene tangent gennem (6,2):
                                          y=\tfrac{1}{2}\cdot x+\left (2-\tfrac{1}{2}\cdot 6 \right )

                                          y=\tfrac{1}{2} x-1
                                                      


Svar #6
12. januar 2017 af iisommerii (Slettet)

så det er de to regneforskrifter...


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2017 af mathon

Det er den ene regneforskrift:

                                          y=\tfrac{1}{2}\cdot x+\left (2-\tfrac{1}{2}\cdot 6 \right )
reduceret til

                                          y=\tfrac{1}{2} x-1


Svar #8
12. januar 2017 af iisommerii (Slettet)

så den anden regneforskrift vil være

y= 1/2*(x-6)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2017 af mathon

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2017 af mathon

den anden regneforskrift:
                                          y=ax+\left (y_o-a\cdot x_o \right )

                                          y=-3\cdot x+\left (2-(-3)\cdot 6 \right )

                                          y=-3 x+20


Skriv et svar til: hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.