Matematik

Maksimum og minimum

14. januar 2017 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Hej derude. Jeg sidder her med en opgave og kan ikke komme videre med den. 

Funktionen f : f(x)=3x^2-9x^2-18x+24

Funktionen f ' : f'(x)=9x^2-18x-18


Her er hvad jeg har lavet af den indtil videre: 



Håber der er nogen der kan hjælpe, tak på forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2017 af fosfor (Slettet)

Du skal ikke finde monotoniforhold. Du skal beregne koordinaterne for lokale maksima og minima. Første koordinaten for sådanne er en rod for f'(x) som du har fundet. Indsæt roden på x i f(x) for at finde andenkoordinaten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2017 af peter lind

Det er fornuftigt at dele med 9 så du har ligningen x2-2x-2 = 0.  dette kan godt nok omformes til x(x-2) = 2 men indsættelse af x = 0 eller x= 2 giver jo resultatet 0 ikke 2.

Du skal bruge formlen for løsning af 2. grads ligning. Du kan finde formlen for det i din formelsamling eller på https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning


Svar #3
14. januar 2017 af Lolerlife

Jeg kan ikke se hvordan det skulle lade sig gøre at bruge 2. grads ligning som løsning. 


Jeg skal finde minimum og maksimum for dette: 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2017 af StoreNord

#0                    Dine rødder er forkerte. At du ved det.

Og du har skrevet enten f eller f' forkert.


Svar #5
14. januar 2017 af Lolerlife

#4                De er ikke forkerte: 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2017 af peter lind

#3 Du skal jo løse ligningen x2-2x-2 = 0.for at finde lokale maksimum og minimum, som du selv skriver i #0 og til det skal du altså bruge metoden i #2


Svar #7
14. januar 2017 af Lolerlife

#6 Min fejl, jeg havde misforstået det... Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2017 af StoreNord

f'(x) =                                           9x² - 18x - 18 = 0

Diskriminanten d:          d=182-4·9·(-18) = .....

Rødderne er:                      x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Svar #9
14. januar 2017 af Lolerlife

#8 Det er præcis det jeg har gjort :-)    kig på #5


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. januar 2017 af StoreNord

Deri har du ret. Jeg hentydede til #0, hvor der stod noget med:    x=0   ν   x=2

Men hvis jeg tog fejl, tar jeg da bare bukserne på igen.       :)


Svar #11
15. januar 2017 af Lolerlife

10# Ja, det var ved x=0 v x=2 at jeg sjuskede, det har du som godt ret i. Men det har jeg rettet på nu :) 


Skriv et svar til: Maksimum og minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.