Matematik

differentier

15. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej skal differentiere   a)   f(x)= 1 / x^3         og      b)  f(x)= 4 / x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af peter lind

I begge kan du bruge at (xn)' = n*xn-1 med n henholdsvis -3 og -1. Desuden sakl du bruge at den afledede af en konstant er 0


Svar #2
15. januar 2017 af soer381k

skal man så differentiere f(x)=1/x   til   f´(x)= -(1/x^2)

og f(x)=x^3    til    f´(x)= 3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af peter lind

ja


Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.