Matematik

på den igen

06. februar 2017 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau


På grund af omkostninger stiger en vare med 30 %, efterfølgende gives der til udsalg 20 % rabat. Varen koster nu 1.560 kr. Hvad var varens oprindelige pris? (2 decimal)
(1560*1,3)*0,8=1622,40

Yes?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af StoreNord

Ved ikke. Jeg ville sige:

              x*1,3*0,8=1560


Svar #2
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

ooog sitter fast igen! :D 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2017 af StoreNord

Dividèr på begge sider med 1,3. Derefter med 0,8.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2017 af SuneChr

1,3·0,8 = 1,04
Varen kan åbenbart ses at være steget med 4% , og der gives ikke rabat.
Kunder til varen kunne lade sig blænde af, at der gives rabat, men i virkeligheden er det ren stigning.


Skriv et svar til: på den igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.