Matematik

Funktion - Aflæse hvor mange menuer der skal sælges...

25. februar 2017 af AppleFanNewYork (Slettet) - Niveau: B-niveau

God eftermiddag.

Jeg sidder fast i denne opgave, som handler om funktioner, hvor man skal aflæse hvor mange menuer der skal sælges om dagen. Jeg er ikke den skarpeste til det, så jeg spørger derfor tilråds hos jer. 
Jeg har vedhæftet den lille opgave. 
Mange tusind tak for hjælpen. 

:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2017 af Jensen193

Har du eventuelt en funktionsforskrift, som kan bruges? Altså, hvordan lyder hele opgavebeskrivelsen


Svar #2
25. februar 2017 af AppleFanNewYork (Slettet)

Den er vedhæftet :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2017 af Mathias7878

For at finde ud af, hvor mange menuer, der skal sælges hver dag, for at få det største indtjeneste, skal du finde toppunktet for din funktion: y = x*(−0.5*x+80)-900-25*x.

Først skal du differentiere din funktion, og derefter løse ligningen: y'=0

y' = 55 - x

y'=0 

x=55

Derved får du x-koordinanten til toppunktet. Derefter kan du indsætte x-koordinanten ind i y = x*(−0.5*x+80)-900-25*x: 

55*(−0.5*55+80)-900-25*55 = 612.5

Derved har du toppunktet (x,y) = (55,612,5) 

Da anden værdien er y-koordinanten, vil det sige, at du skal sælge 612,5 menuer hver dag for at få den største indtjeneste. 

- - -

 

 


Svar #4
25. februar 2017 af AppleFanNewYork (Slettet)

Hej igen. 
Mange tusinde tak. 
Jeg har fået samme svar, ved at indsætte dataen i Geogebra. 
Hvis man så skal finde hvor mange menuer de minimum skal sælge for at undgå underskud, skal man så bare aflæse derfra hvor de minimum skal sælge 20 menuer om dagen, for at undgå underskud? 


Skriv et svar til: Funktion - Aflæse hvor mange menuer der skal sælges...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.