Matematik

Sammenhæng

07. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Mangler hjælp til c) & d)

Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem diameter og længde af en bestemt knogle hos afrikanske antiloper.

diameter
mm 17,6 26,0 38,9 45,8 51,2 58,1 64,7 80,8
længde
mm 159,9 206,9 269,9 300,6 323,6 351,7 377,6 437,2

Sammenhængen kan med god tilnærmelse beskrives på formen  , f(x)=b\cdot x^{a} hvor f(x)  er knoglens længde i mm og x er knoglens diameter i mm.

a) Bestem konstanterne  a og b  ved regression på CAS

4,380036x+93,67604

b) Bestem ved hjælp af modellen længden af en knogle med diameter 32 mm.

f(32)=4,38\cdot 33+93,68=233,83 mm

c) Bestem ved hjælp af modellen diameteren af en knogle med længden 384 mm.

?

d) Diameteren af en knogle fra én antilope er 10 % større end diameteren af knoglen fra en anden                 antilope. Hvor mange procent er den ene knogle længere end den anden.

?

Vedhæftet fil: Sammenhæng.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2017 af peter lind

Du skal foretage en eksponentiel regression


Skriv et svar til: Sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.