Matematik

Reduktion af differentiert funktion

09. marts 2017 af jcmatematikA - Niveau: A-niveau

Hej, 

den differentierede funktion hedder  h`(x)=2x0*\sqrt{x}+x0^{^{2}}*(1/\sqrt[2]{x^{2}})

hvis man reducerer den hedder den h`(x)=\frac{5}{3}*x0*\sqrt{x0}

Jeg kan ikke gennemskue hvordan jeg skal komme fra a til b, hvilke regneregler overser jeg ? jeg ved   \sqrt{x}=x\tfrac{1}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2017 af MatHFlærer

Jeg har sgu svært ved at finde hoved og hale i din opgave. Kan du ikke prøve at uploade din opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2017 af janhaa

h ' (x_o)=2x_o^{3/2}+ \frac{x_o^{3/2}}{2}=\frac{5x_o^{3/2}}{2}


Svar #4
09. marts 2017 af jcmatematikA

ok, tak.

Jeg ville løse opgave sådan:  h`(x)=2x0*\sqrt{x}+x0^{^{2}}*(1/\sqrt[2]{x^{2}})

 =2x0\tfrac{3}{2} + (x^{2}/\sqrt[2]{x})

i første led er vi enige. Jeg vil gerne forklares andet led.

Jeg oplever generelt at jeg laver fejl i mine udregninger. Det er problematisk..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2017 af MatHFlærer

Prøv at følg min måde at gøre det på. 


Svar #7
09. marts 2017 af jcmatematikA

Jamen selvfølgelig!! tak 


Svar #8
09. marts 2017 af jcmatematikA

ok, jeg har lige et mini spørgsmål,

det sidste led i første udregning \frac{1}{\sqrt[2]{x_{0}}} = \frac{1}{2*x_{0}^{1/2}} for mig at se brude det ifgl. \frac{1}{\sqrt[n]{a}} = a^{\tfrac{-1}{n}} give \frac{1}{\sqrt[2]{x_{0}}} = x_{0}^{\tfrac{-1}{2}}?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2017 af MatHFlærer

Ja altså

\frac{1}{\sqrt{x_0}}=x_0^{\frac{-1}{2}}

Men du behøves ikke at skrive \sqrt[2]{x_0} fordi det er 100% det samme som \sqrt[ ]{x_0}. :-)


Svar #10
09. marts 2017 af jcmatematikA

Jc jeg forvirrer mig selv mere end nødvendigt.

men for at vende tilbage, hvordan kommer du fra \frac{1}{\sqrt[2]{x_{0}}} = \frac{1}{2*x_{0}^{1/2}} DET kan jeg ikke forstå :-) hvad laver det 2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2017 af MatHFlærer

I opgave teksten står der:

Jeg omskriver det til:

h'(x_0)=2x_0\cdot x_0^{1/2}+x_0^2\cdot \frac{1}{2\cdot x_0^{1/2}}

Jeg tror den går galt fordi du skriver \frac{1}{2\cdot\sqrt{x_0}} som \frac{1}{\sqrt[2]{x_0}}


Svar #12
09. marts 2017 af jcmatematikA

JA!! du har ret!!

Tak tak tak :):)


Skriv et svar til: Reduktion af differentiert funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.