Kemi

Beregn den formelle koncentration. pH er oplyst.

18. marts 2017 af Adam418 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn den formelle koncentration i en opløsning af NaF i vand, hvor pH er 7,84. 

Føler mig lidt tabt på det her spørgsmål. Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2017 af Kwon (Slettet)

Kan du oplyse alle dine oplysninger?


Svar #2
18. marts 2017 af Adam418 (Slettet)

Selvfølgelig. Her er hele opgaven: 
HF har en styrkekonstant Ks på 6,76*10-4 M og HClO har en styrkekonstant Ks på 2,88*10-8 M.

a) Giv de to syrer et systematisk navn hver. Redegør for, hvilken af de to syrer, der er den stærkeste.

En opløsning af syren HF i vand har den formelle koncentration 0,0149 M.

b) Beregn pH i opløsningen.

c) Beregn pKb for HF’s korresponderende base. d) Beregn den formelle koncentration i en opløsning af NaF i vand, hvor pH er 7,84.

d) Beregn den formelle koncentration i en opløsning af NaF i vand, hvor pH er 7,84.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2017 af janhaa

a)

Ks(HF) >> Ks(HClO) => HF sterkest

b)

pH = 0,5(pKs - log(0,0149)) = 2,5

c) i)

Kb=Kw/Ks 1,48*10^-11 M

pKb = 10,83

d)

ii)

pOH = 0,5(pKb - lg(NaF)) = 6,16

10,3-12,32 = lg(NaF) =  -2,02

[NaF] = (F^-) = 9,55 mM


Svar #4
19. marts 2017 af Adam418 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Beregn den formelle koncentration. pH er oplyst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.