Matematik

Beregning af trykket i atmosfæren

20. marts 2017 af xxej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trykket i atmosfæren aftager med tilnærmelse med 11,5 % for hver kilometer, højden øges. En dag er trykket ved jordoverfladen 1020 hPa (hektopascal).

a) Hvor stort er trykket 1,50 km over jordoverfladen?
b) I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hPa? 

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af mathon

a)
           p(x)=\left (1020\; hPa \right )\cdot 0{,}885^x

           p(1{,}50)=1020 \cdot 0{,}885^{1{,}50}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2017 af mathon

b)
           x=\frac{\log\left ( \frac{p(x)}{1020} \right )}{\log(0{,}885)}

           x=\frac{\log\left ( \frac{750}{1020} \right )}{\log(0{,}885)}


Skriv et svar til: Beregning af trykket i atmosfæren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.