Kemi

Beregn masse, som fortyndes med vand.

01. april 2017 af kilde223 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vandig 85,00 % opløsning af phosphorsyre, H3PO4, har densiteten 1,6850 g/ml ved 25 ºC.
3a) Beregn opløsningens molære koncentration. Molær masse g/mol H3PO4: 98,00.

Dette får jeg til 14,,6 M.

Beregn massen af 85,00 % phosphorsyre, som skal fortyndes med vand, for at fremstille 2000 ml 20,00 % phosphorsyreopløsning (densitet: 1,1129 g/ml).

Hvad gør jeg her??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2017 af mathon

3a)
              c_{H_3PO_4}=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\rho }{M}=0{,}85\cdot \frac{1685{,}0\; \tfrac{g}{L}}{98{,}00\; \tfrac{g}{mol}}=14{,}6148\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2017 af mathon

massen af 85,00 % phosphorsyre:
                                                        m=\left (2\; L \right )\cdot \left ( 1112{,}9\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}20\cdot 0{,}85^{-1}   


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2017 af ax2302 (Slettet)

Mathon, hvorfor er 0.85 opløftet i -1 når de 20% ikke er? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2017 af mathon

                 n(ren\; H_3PO_4)=\left (2\; L \right )\cdot \left ( 1112{,}9\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}20

som skal skaffes fra de 85% H3PO4.

Der skal altså anvendes så meget 85% H3PO4-opløsning, at den indeholder ovenstående antal mol ren  H3PO4,
hvoraf:
                      m\cdot 0{,}85=\left (2\; L \right )\cdot \left ( 1112{,}9\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}20

                      m =\frac{\left (2\; L \right )\cdot \left ( 1112{,}9\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}20}{0{,}85}=\left (2\; L \right )\cdot \left ( 1112{,}9\; \tfrac{g}{L} \right )\cdot 0{,}20\cdot 0{,}85^{-1}


Skriv et svar til: Beregn masse, som fortyndes med vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.