Kemi

Forhold mellem citronsyre og vand for at lave Citronsyre 0,1M

03. april 2017 af Jepp5778 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået til opgave at fremstille Citronsyre med 0,1 M, hvad vil blandingsforholdene mellem Citronsyre og vand lyde på?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2017 af AngelOneOne

Hej Jepp5778,

0,1 M = 0,1 mol citronsyre per liter vand. Molvægten af citronsyre er 192,124 g/mol. Det vil sige at du skal opløse 192,124 g citronsyre for at få en opløsning på 1,0 M. Da du kun skal bruge 0,1 M, dividerer du med 10:

\frac{192,124g}{10}=19,212g

Altså skal du opløse 19,212 g citronsyre i 1 L vand for at få 0,1 M.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2017 af mathon

Det afhænger jo af, hvor stort volumen, der skal bruges.
Antager vi 100 mL
haves:
                   n_{citronsyre}=\left ( 0{,}100\; L \right )\cdot \left ( 0{,}1\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}001\; mol
dvs
                   m_{citronsyre}=\left (0{,}001\; mol \right )\cdot \left ( 192{,}12\; \tfrac{g}{mol} \right )=192{,}12\; mg

I en 100 mL målekolbe hældes lidt demi-vand. Heri tilsættes 192,12 mg citronsyrepulver under omrøring.
Der efterfyldes under fortsat omrøring med demi-vand op til mærket.


Svar #3
03. april 2017 af Jepp5778 (Slettet)

Mange tak for de gode svar og udregninger :)


Skriv et svar til: Forhold mellem citronsyre og vand for at lave Citronsyre 0,1M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.