Matematik

hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!

06. april 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver som lyder

opgave 1 ) Figuren viser grafen for funktionen f givet ved

f(x)=asin(bx)+c, x  ∈ R

hvor a, b og c er positive konstaner

a) bestem a, b og c ved hælp af figuren

jeg vedhæfter figuren i en fil

opgave 2)

en funktion f er givet ved f(x)= x^3+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

opgave 3)

Forklar, hvorfor ligningen x^3-3x+c=0 højst kan have en løsning i intervallet

]-1;1]  uanset værdien af tallet c

mit problem er at jeg ikke forstår hvordan jeg skal løse de her opgaver

Tak på Forhånd

Vedhæftet fil: mhj.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af peter lind

1) På figuren kan du aflæse f(0) og 2 0-punkter. Sæt dem ind i funktionsudtrykket og du har 3 ligninger med de 3 ubekendte

2) ligningen for tangenten til f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

3) Differentier funktionen og undersøg dens fortegn


Svar #2
06. april 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg kan godt se hvilke metoder jeg skal anvende men kan ikke løse opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2017 af peter lind

gå i gang med at regne. Så kommer det forhåbentlig


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2017 af Rohd (Slettet)

Svar til 2)

http://imgur.com/a/fZVxh


Skriv et svar til: hjælp til nogle matematikopgaver haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.