Kemi

spontan reaktion ved anden temperatur?

06. april 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg præcist skal beregne opg. c.

Tænker jeg først skal beregne Y for reaktionen som bliver (1,52)/(8,63*10,2) hvor alle partialtryk er i enheden bar. Får derved Y = 3,468*10-4 bar-2

I. opg. A har eg beregnet Gibbs energi (ΔGθ) til 42,288 kJ/mol.

Bruger gaskonstanten R = 8,314*10-3 kJ/mol*K om temperaturen er 673 K

Beregner Gibbs energi ved ΔG = ΔGθ + R*T*ln(Y)

Er det så rigtigt at jeg skal få min Gibbs energi til at være -2,288 kJ/mol så reaktionen derfor vil være spontan ved disse nye betingelser for partialtrykkene af gasserne?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2017 af janhaa

a)

her trenger vi vel

\Delta H\,\,og\,\,\Delta S\\ der\\ \Delta G=\Delta H - T*\Delta S

\Delta G < 0\\ spontan

\Delta G = -RT*\ln(K)=-RT*\ln(\frac{1,5^2}{8,6*10,2^3})


Skriv et svar til: spontan reaktion ved anden temperatur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.