Matematik

Procentbestemmelse af hvor meget et tværsnitsareal er blevet mindre

17. april 2017 af Chrisitna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej..

Jeg har en matematikopgave hvor at man får givet en aksel med en diameter D på 100 mm, som udbores således at d = 44 mm. Og man skal så bestemme hvor meget tværsnitsarealet er blevet mindre.

Er der nogle der kan hjælpe mig?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af StoreNord

(Pi*222 -  Pi*502)   /   Pi*222 *100            for at få det i %

Men muligvis menes der kun det gule, som er antallet af kvadrat-milimeter.

Jeg forstår heller ikke rigtigt, at du snakker om udboring?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2017 af StoreNord

Men muligvis menes der kun det gule, som er antallet af kvadrat-milimeter.

Måske er det for at gøre akselen lettere? samtidig med at stivheden bevares. Eller den ydre tykkelse skal bevares?


Svar #3
17. april 2017 af Chrisitna (Slettet)

Altså opgaven lyder:

En aksel med diameter D = 100 mm udbores, således at d = 44 mm.

Du skal bestemme, hvor mange % tværsnitsarealet er blevet mindre.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2017 af StoreNord

(Pi*502 -  Pi*222)   /   Pi*502 *100      =   80,64%


Skriv et svar til: Procentbestemmelse af hvor meget et tværsnitsareal er blevet mindre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.