Matematik

Mål og kagestykker

02. maj 2017 af Volleyball24 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Opgave lyder sådan:

Emballagegruppen skal finde form på en emballage, hvor der skal være små stykker chokoladekage i. Brande panden , de bruger til at bage kagen i, er 39cm lang, 30cm bred og 3cm høj

Angiv længde, bredde og højde på ét stykke kage, når bradepanden skal give 65 stykker kage.

Ved ikke hvordan jeg kommer frem til hvad målene på et stykke kage skal være...

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2017 af peter lind

39=13*3 og 30 = 5*6  det skal du sætte sammen til 13*5= 65 kager


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af fosfor (Slettet)

længde 39cm
bredde 30cm
højde 3cm/65 = 0.0461538cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2017 af Msjj82 (Slettet)

39*30*3=3519
3510/65= 54

Også finder du tre mål som giver: 54


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2017 af SuneChr

Som # 1
Opløs længde og bredde i primfaktorer og divider med antal kager, også som primfaktorer.
Ved forkortning står det enkelte kagemål tilbage. Vi lader højden af kagen være uændret.

(3·13 × 2·3·5) / (5·13)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2017 af Ole882 (Slettet)

#3
Er da også rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2017 af StoreNord

Først vil jeg slå fast at højden 3 er komplet uden betydning.

Hvert kagestykke er x langt, og y bredt. Så har vi ligningen:

                                              (39/x)*(30/y) = 65/1   <=>

                                              x*y*65=39*30  <=>

                                              y = (39*30/65) * 1/x                     det er en hyperbel.

Prøv så at indsætte  et heltal på x's plads indtil y også gir et passende heltal.


Skriv et svar til: Mål og kagestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.