Kemi

Antal gram

05. maj 2017 af sofienne (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvor mange gram af fluor (F) er nødvendigt for at producere 20.0 gram FeF3 i den viste reaktion?

2 Fe + 3F2 => 2 FeF3

Jeg tænker, at man skal bruge formlen m = n * M

Ved ikke, om det er rigtigt, som jeg har gjort, men jeg har lavet det på denne måde:

Først regner jeg ud, hvad de 20 gram FeF3 svarer til i stofmængde:

n = m/M = 20 g/ 112.8 g/mol = 0.177 mol

Så går jeg i stå.. Tænker at man skal bruge koefficienterne i reaktionskemaet til at finde hvilken stofmængde F2 man skal buge for at producere denne stofmængde FeF3.. Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af mathon

                                  \small 2 \, Fe\; +\; 3\, F_2\; \rightarrow \; 2\, FeF_3
ækvivalens:                           113,988 g     225,682 g

                                                   x               20,000 g

forholdsregning:
                                  \small x=\frac{20}{225{,}682}\cdot \left ( 113{,}988\; g \right )


Skriv et svar til: Antal gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.