Kemi

Brug af Ksp

05. maj 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

spørgsmål 1: Til 50m  0.02M ( 0.0010 mol) BaCl2 opløsning tilsættes 50 mL 2,00 M Na2SO4. ( 0.1M)

Hvor meget Ba2+ forbliver opløst?

Ksp(BaSO4) = 1,08 x 10-10


Spørgsmål 2: 
Hvis Ksp for Ag2CO3 er 8.4*10-12, hvad er så sølv koncentrationen for en mættet opløsning?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af janhaa

2)

(2x)^2*x = 4x^3 = Ksp

so

x = 1,28*10^-4 (M) = [Ag^+]


Svar #2
05. maj 2017 af Luxiee (Slettet)

Jeg ville tro det var mere korrekt at bruge x3. Ikke 4x3


Svar #3
05. maj 2017 af Luxiee (Slettet)

Har fundet frem til en fejl Janhaa. Husk at vi skal bruge 2 gange x værdi for at finde koncentrationen af (Ag+).
Koncentrationen af [Ag] er altså 2x #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2017 af janhaa

#3

Har fundet frem til en fejl Janhaa. Husk at vi skal bruge 2 gange x værdi for at finde koncentrationen af (Ag+).
Koncentrationen af [Ag] er altså 2x #1

nei


Skriv et svar til: Brug af Ksp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.