Matematik

differentiere TI-89

06. august 2017 af sahmse (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ville gerne differentiere formlen: x^a , men jeg ved ikke hvordan man differentiere den på lommeregneren TI-89, er det noget nogen kan hjælpe med?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2017 af mathon

Brug knappen \small \mathbf{\color{Blue} d}     ( d(  er ét symbol )      

                               \small \small d(a^x,x)       som betyder \small a^x differentieret mht x.


Svar #2
06. august 2017 af sahmse (Slettet)

Jeg kan ikke differentiere med bogstaver, f.eks. kan jeg godt med x^2 = 2x men hvordan får jeg den til at differentiere med bogstaver, jeg får følgende: Error: dimension, jeg skriver følgende på lommeregneren:

d(a^x,x) = Error: Dimension


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2017 af JulieW99

Den der kan du ved gud da godt differentiere i hovedet.

f(x)=x^a

f'(x)=a*x^{a-1}

Værsågod.

- - -

Vh Julie


Svar #4
06. august 2017 af sahmse (Slettet)

Jeg kan godt diffirentiere den ligning i hovedet, men mit problem er at få tallet ud på lommeregneren, fordi lommeregneren burde kunne differentere det også.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. august 2017 af mathon

Symbolet er ikke to tegn  d  og (
men ét symbol aktiveret ved at taste 2nd efterfulgt af knap 8.

eller
             F3
             1: d(      differentiate

Prøv igen!


Svar #6
06. august 2017 af sahmse (Slettet)

Det er præcis denne metode jeg har anvendt, det virker desværre ikke. HVordan

kan det være at det ikke virker?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. august 2017 af mathon

Du har vel "gamle" værdier gemt i \small a og \small x.

Rens før ny start:
                                 F4
                                     4: DelVar a,x
                


Svar #8
06. august 2017 af sahmse (Slettet)

Mange tak det virker nu :)


Skriv et svar til: differentiere TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.