Matematik

Hvordan løser jeg denne ulighed?

27. august 2017 af study12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne ulighed?

x2-6x+8≤ x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2017 af fosfor (Slettet)

Træk x+2 fra på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af JG0005 (Slettet)

Træk x+2 fra begge sider, og du har derefter en andengradsligning som du kan løse ved hjælpen formlen:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/andengradsligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2017 af Mathias7878

x^2-6x+8 \leq x + 2 kan omskrives til

x^2-7x+6 = 0, hvilket som #2 nævner er en andengradsligning, hvilket kan løses vha. følgende formler:

d = b^2-4ac 

og

x = \frac{-b^2\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor a=1, b=-7 og c=6

Dette ses ved, at en andengradsligning kan skrives på formen:

ax^2+bx+c = 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne ulighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.