Matematik

Eksponentiel udvikling

29. august 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave her som driller en smule. 

Jeg skal finde funktionforskriften. 

Jeg har aflæst b til at være 10, men jeg kan simpelthen ikke finde a. Det er en opgave ude hjælpemiddler. 

Vedhæftet fil: IMG_3668.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

Hver vandret linje på papiret er en y-enhed, så b=15.

Desuden skæres punktet (2,20), så ved at indsætte i y = b*ax fås ligningen
20 = 15*a2

Der løses ved a=±1.1547. I en eksponentiel funktion skal a>0, så a=1.1547.


Svar #2
29. august 2017 af louisesk9

#1

Hver vandret linje på papiret er en y-enhed, så b=15.

Desuden skæres punktet (2,20), så ved at indsætte i y = b*ax fås ligningen
20 = 15*a2

Der løses ved a=±1.1547. I en eksponentiel funktion skal a>0, så a=1.1547.

Jeg forstår ikke lige hvorfor det b=15 og ikke 10? Skærer den ikke i (0,10). 

Med hensyn til a, er der så ikke en anden måde? Jeg må ikke benytte en lommeregner for at regne det ud :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

Aksernes skæring på figuren er (0,10). Bemærk de vandrette linjer.

20 = 15a2
4/3=a2
\\\sqrt{4/3}=a \\2/\sqrt{3}=a \\2/1.73=a \\1.16=a


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.