Kemi

Opgave

29. august 2017 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg lave følgende?

Beregn pH for en 0,20 M opløsning af Na3PO4. Det kan antages, at phosphat opfører sig som en monohydron base. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af Moderatoren


Svar #2
30. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Jeg har set den, men forstår den ikke :-S


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2017 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #4
30. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Har læst mig frem til og set på de andre tråde, at folk finder pkb. Skal man starte med at finde pKb for PO4^'?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2017 af mathon


           \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

           \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( 12{.}36+\log(0{.}2) \right )?


Svar #6
30. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Er 12,36 pKs for PO4?


Svar #7
30. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Hvilken formel bruger du mathon? JEg har ik nogen fomrel med 7?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2017 af janhaa

pOH = 0,5(pK_b - \log(0,2)) = 0,5(1,4-\lg(0,2)) =1,05\\ \\ so\\ pH = 12,95


Svar #9
30. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Hmm, hvor kan man finde pKb? Når jeg slår op i min kemibog, står der nemlig, at pKb for fosfat er 1,6?


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. august 2017 af janhaa

#9

Hmm, hvor kan man finde pKb? Når jeg slår op i min kemibog, står der nemlig, at pKb for fosfat er 1,6?

ikke viktig, jeg har en engelsk bok.

Ka, Kb varierer fra bok til bok etc


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. august 2017 af janhaa

med pKb = 1,6 =>

pOH = 1,15

pH = 12,85


Svar #12
30. august 2017 af Sinimini (Slettet)

Okay, mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2017 af mathon

           \small \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( 12{.}36+\log(0{.}2) \right )=12{.}83


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. august 2017 af mathon

Til den monohydrone base \small P{O_4}^{3-} korresponderer syren \small \small HP{O_4}^{2-} med \small pK_s=12{.}36

sammenhæng ved 25°C:

                             \small pOH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log(c_b) \right )

                             \small 14-pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 14-pK_s-\log(c_b) \right )

                             \small 14-pH=7+\tfrac{1}{2}\cdot \left ( -pK_s-\log(c_b) \right )

                             \small pH-14=-7+\tfrac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+\log(c_b) \right )

                             \small \small \mathbf{\color{Blue} pH=7+\tfrac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+\log(c_b) \right )}

                            

                            


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.