Matematik

Hjælp matematik hurtigt

03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

er der ikke nogle der kan hjælpe med de her opgave? Jeg har virkelig prøvet men kan ikke finde ud af dem..

Vedhæftet fil: Virtuelt modul.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2017 af Mathias7878

Produktreglen er:

(f(x)*g(x)) ' = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

- - -

 

 


Svar #2
03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Ja den kender jeg, men kan ikke finde ud af at sætte den ind i opgaverne.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2017 af Mathias7878

1)

f1(x) = x * \sqrt{x}

f(x) = x f'(x) = 1

g(x) = \sqrt{x} g'(x) = \frac{1}{2\sqrt{x}}

f1'(x) = 1*\sqrt{x}+x*\frac{1}{2*\sqrt{x}}

Prøv nu resten selv

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2017 af Mathias7878

Hvis du ikke kan finde ud af de andre, skriver du bare igen :)

- - -

 

 


Svar #5
03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Mange tak, kan du hjælpe med 4? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2017 af Mathias7878

f4(x)?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2017 af Mathias7878

f4(x) = x*x^2

f(x) = x f'(x) = 1

g(x) = x^2 g'(x) = 2x

f4'(x) = 1*x^2+x*2x = x^2+3x

- - -

 

 


Svar #8
03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

mange tak, kan du hjælpe med opgave 1007? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2017 af Mathias7878

f(x) = x+2*cos(x)

f'(x) = 1-2*sin(x)

Find ekstrema for f(x) ved at løse ligningen f'(x)=0

Formoder du løser den vha. enten ti-nspire eller maple.

Find derefter fortegnsvartionen for f'(x) ved at indsætte punkter før og efter de(t) fundne ekstrema.

- - -

 

 


Svar #10
03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

hmm

dvs. jeg skal indsætte "solve(f´(x)=0" og hvad skal jeg så på inspire


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2017 af Mathias7878

Har du lavet monotoniforhold før?

Ellers så læs følgende link:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

- - -

 

 


Svar #12
03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Er kommet frem til svaret: 

Voksende i ]0;π/6] = ]0;0,52]

lokalt maksimum 2,26

minimum 0,886

men ved ikke hvordan jeg kan formelere det..


Svar #13
03. september 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvordan man bereger minimum


Skriv et svar til: Hjælp matematik hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.