Matematik

Komplekse tal, problem jeg ikke kan løse

06. september 2017 af dudemcguy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tallet w opfylder, at (2 ·1 −13+4i)w = (7−(8−3 ·8)i)w+5i.
Bestem w på rektangulær form.

sådan lyder spørgsmålet. 

Jeg kan ikke isolerer w, da de har samme mængde og fortegn på begge sider. dermed kan jeg ikke opskrive den rektangulærer form for w.
Hvis der er nogle derude som er dygtige nok til at gennemskue en løsning, vil det hjælpe gevaldigt :P 
- Hilsen, en Studerende i nød


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2017 af StoreNord

Er du sikker på, at der skal stå:                            2 ·1                      ?

og            3 ·8                     ?

Er det gangetegn?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2017 af fosfor (Slettet)

(2 ·1 −13+4i)w = (7−(8−3 ·8)i)w+5i
(-11 + 4i) w = (7−(8−24)i)w+5i
(-11 + 4i) w = (7+16i)w+5i
-11w + 4iw = 7w+16iw+5i
(-18 - 12i)w = 5i
w = 5i / (-18 - 12i)
w = -5/39 - i*5/26


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2017 af Number42 (Slettet)

Man kunn jo begynde med at reducere udtrykkene:

(-11+4i) w = (7 + 16i)w+ 5i  så flytter vi w over på den venstre side

(-11-7+4i-16i)w = 5i, reducerer og får (-18 -12i)w = 5i

og w = \frac{-5i}{18+12i}

Det gik jo fint. så ganger vi med (18-12i) både i tæller og nævner og får

w = \frac{-5i(18-12i)}{18^2+12^2}= - \frac{60+90i }{18^2+12^2}= -\frac{60+90i}{468}

Og du kan opdele det i en reel og en IM del.


Svar #4
06. september 2017 af dudemcguy (Slettet)

tusinde tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Komplekse tal, problem jeg ikke kan løse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.