Fysik

massefylde, volumen masse

12. september 2017 af uvdlo78 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En astronaut ønsker at træne i at bevæge sig som vægtløs, inden han tager på rumfærd. Iført rumdragten fylder han 89,7 liter, og for at blive vægtløs hopper han ned i vand med massefylden 0,998g/ml, vejer den 16,7895 g. Hvor meget skal han veje, før han netop blivr vægtløs?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2017 af mathon

Brug loven om opdrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2017 af mathon

Han skal veje

          \small \left ( 89{.}7\; L \right )\cdot \left ( 0{.}998\; \tfrac{kg}{L} \right )-\left ( 0{.}0167895\; kg \right )=89{.}5038\; kg
 før han netop bliver vægtløs?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2017 af SuneChr

# 0SP 120920172014.JPG

Vedhæftet fil:SP 120920172014.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2017 af SuneChr

# 0
Det er vigtigt at fastslå, at de to begreber vægt og masse ikke er det samme.
Astronauten siger i # 3, at massen af rumdragten på land er så og så meget. Han siger faktisk også, at uanset hvor dragten befinder sig, på land, i vand, på Mars, er massen den samme.
Hvad der ikke er det samme, er vægten af dragten. Den afhænger af den tyngdekraft og opdrift på stedet, hvor dragten befinder sig.
Astronauten, med dragt, kan gøres vægtløs, men kan aldrig gøres masseløs.
Overvej nu om massen af dragten er rigtig og løs opgaven v.h.a. Archimedes' Lov som  i # 2.
 


Skriv et svar til: massefylde, volumen masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.