Matematik

Der bliver flyttet rundt på ligningen

12. september 2017 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej

Har en 2.-gradsligning for en virksomhed der sælger printepatroner. Der er en ligning som min bog flytter lidt rundt på, og jeg kan ikke forstå de trin der ikke er vist.

24x-0,04x= 2924              det bliver flyttet rundt så der står

0,04x-24x + 2924 = 0

Hvordan kommer de frem til nedenstående udtryk?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2017 af fosfor (Slettet)

byt om på højre og venstresiden eller gang med -1 på begge sider


Svar #2
12. september 2017 af Jegvedingenting

For notationens skyld vil du så prøve at vise hvordan det helt korrekt står?

har gjort som du sagde.

24x-0,04x^2 *-1 = -2924

-24x+0,04x^2 = -2924

nu er mit store tal jo negativt... så hvis jeg lægger 2924 på højre side går det ud og så står der + 2924 på venstre side. er det korrekt?

-24x+0,04x^2 = -2924 + 2942

-24x+0,04x^2+2924 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2017 af Mathias7878

24x-0.04x^2 = 2924

-0.04x^2+24x = 2924

-0.04x^2+24x -2924 = 0

- - -

 

 


Svar #4
12. september 2017 af Jegvedingenting

tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2017 af Anders521

Hejsa,

nu er mit store tal jo negativt... så hvis jeg lægger 2924 på højre side går det ud og så står der + 2924 på venstre side. er det korrekt?

-24x+0,04x^2 = -2924 + 2942

-24x+0,04x^2+2924 = 0

Den andensidste linje er ikke korrekt: husk at du har en ligning, så hvis du lægger noget på den ene side af lighedstegnet, skal du også lægge noget til på den anden side. Dvs.

-24x+0,04x2 +2949 = -2924 + 2942.

Dermed får du svaret -24x+0,04x2+2924 = 0. 


Svar #6
12. september 2017 af Jegvedingenting

#5

Det ahr du helt ret i, jeg sjuskede der med vilje..


Skriv et svar til: Der bliver flyttet rundt på ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.