Kemi

Finde forhold mellem base og korresponderende syre

21. september 2017 af kemielsker (Slettet) - Niveau: A-niveau

For at lave en puffer med pH 7,8 opløser man 24,2 g Tris i 300 mL vand, tilsætter koncentreret saltsyre 
(c(konc. HCl) = 12 M)) indtil pH er 7,8, hvorefter man fortynder med vand til 1 L. 
 
a)  Beregn forholdet mellem Tris og dens korresponderende syre i pufferen beskrevet herover. 
 
b)  Hvor stort et volumen 1 M HCl kan  man tilsætte til pufferen før pufferkapaciteten bliver 
overskredet (der kan ses bort fra volumenændringer)? 

Det er oplyst, at M(Tris)=121,14 g/mol og at Kb=1,17*10^-6 M


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af mathon

                          \small \small pK_b=-\log(K_b)=-\log\left (1{.}17 \cdot 10^{-6} \right )=5{.}93

                          \small \small pK_s=14-pK_b \right )=14-5{.}93=8{.}07

pufferligning:
                          \small \small pH=pK_s+\log\left ( \tfrac{n_b}{n_s} \right )

                          \small \small \frac{n_b}{n_s} =10^{pH-pK_s}=10^{7{.}8-8{.}1}=0{.}5


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af Stine2016 (Slettet)

#1

                          \small \small pK_b=-\log(K_b)=-\log\left (1{.}17 \cdot 10^{-6} \right )=5{.}93

                          \small \small pK_s=14-pK_b \right )=14-5{.}93=8{.}07

pufferligning:
                          \small \small pH=pK_s+\log\left ( \tfrac{n_b}{n_s} \right )

                          \small \small \frac{n_b}{n_s} =10^{pH-pK_s}=10^{7{.}8-8{.}1}=0{.}5

hvadså med d? kan ikke se den hvordan den kan løses


Skriv et svar til: Finde forhold mellem base og korresponderende syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.