Kemi

Naturlige Aromastoffer - Leucin

04. oktober 2017 af vandkvinden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave:

Mange naturlige aromastoffer dannes ved enzymatisk omdannelse af aminosyrer. På vedhæftet fil ses reaktionsforløbet for dannelse af nogle karakteristiske aromastoffer ud fra aminosyren leucin.

a) angiv det systematiske navn for leucin.

gør rede for, at stoffet findes i to isomere former.

c) opskriv et reaktionsskema for reaktion V - se bilag

I et laboratorium isoleres D og der gennemføres derefter to analyser:

1. en opløsning af D tilsættes bromvand, og der omrystes.

2. Nogle dråber af en opløsning af D sættes til en sur opløsning af 2,4 dinitrophenylhydrazin. 

e) Beskriv, og forklar eventuelt ved reaktionsskemaer, de iagttagelser, der gøres under analyserne. 

Anfør formler, der viser strukturen af de produkter, som D omdannes til ved de to analyser. 

Tak for hjælp :) Bilag er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Kemi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2017 af umolich

Har du brug for hjælp til alle spørgsmålene, eller er der ét af dem du er mere i tvivl om?

I opgave A skal du have slået op i nogle navngivningsregler for organiske molekyler

Så vidt jeg kan se er det først og fremmest en alkankæde med 5 carbonatomer med en syregruppe i enden. Så er der en aminogruppe og en methylgruppe på også.


Skriv et svar til: Naturlige Aromastoffer - Leucin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.