Matematik

Matematik aflevering

05. oktober 2017 af Niki01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg har fået denne her matematik aflevering for, og jeg har prøvet mit bedste på at lave opgaverne, men kan virkelig ikke få lavet det sidste, så er der nogen der muligvis kan hjælpe mig?

Altså 2 C og så opgave 3 B og ned af


Svar #1
05. oktober 2017 af Niki01 (Slettet)

Her er alt det jeg har fået lavet

Vedhæftet fil:Aflevering 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2017 af Mathias7878

1)

a)

 a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{9-3}{5-2} = \frac{6}{3} = 2

b = y_1-ax_1 = 3-2*2 = 3-4 = -1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2017 af Mathias7878

1)

b) 

f(x) er voksende, da hældningskoefficienten a er positiv

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2017 af Mathias7878

2)

a)

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{-1-5}{4-1} = \frac{-6}{3} = -2

b = y_1-ax_1 = 5-(-2)*1 = 5-(-2) = 7

Dvs

f(x) = -2x+7

b)

f(9) = -2*9+7 = -18+7 = -11

c) 

f(x) = 9

-2x+7 = 9

-2x = 2

x = \frac{2}{-2} = -1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2017 af Mathias7878

3)

a)

f(21.6) = 30.66*21.6+306.25 = 968.506

b)

1422.25 = f(x)

1422.25 = 30.66x+306.25

1422.25-306.25 = 30.66x

x = \frac{1116}{30.66} = 36.4

c)

a = 30.66, dvs. hver gang familien bruger en kubikmeter vand øges udgiften i deres vandforbrug med 30.66 kr

b = 306.25, dvs. det startgebyr familien betaler hvert år for at kunne få vand fra vandværket

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2017 af Anders521

Hejsa Niki01,

som du kan se har du fået svaret til opg. 2c i #4, og 3b er af samme problemstilling. Hvad er det ved netop disse delopgaver der volder dig problemer?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2017 af Mathias7878

4

a) kan jeg ikke hjælpe med

b)

f(x)=g(x)

2x-3=\frac{1}{2}x+2

2x-\frac{1}{2}x = 2+3

1.5x = 5

x = \frac{5}{1.5} = \frac{10}{3} = 0.3

- - -

 

 


Svar #8
05. oktober 2017 af Niki01 (Slettet)

Jeg takker for hjælpen Mathias7878!

Jeg ved ikke rigtigt hvad der gjorde det svært, tror egentligt bare at jeg ikke helt kunne tænke klart og få det hele til at give mening. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2017 af Mathias7878

#8

Forstår du, hvad jeg gør, eller skal jeg forklare det??

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2017 af Anders521

Hej igen

årsagen til at jeg spørger er at der også er andre elever som sikket har samme problem. I opg. 2a) får man funktionsforskriften -2x+7 til funktionen f.  Jeg kan se at du udmærket forstår at udregne funktionsværdier ud f.eks. f(9). Men af en eller anden grund har du vanskeligheder med opgaver af typen f(x)=9. Kan det være at du betragter funktionen f som pludselig nu fået en anden funktionsforskrift, dvs. før havde du f(x)=-2x+7, men nu har du f(x)=9? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2017 af Mathias7878

I forlængelse af #10

Det eneste du faktisk skal gøre er at erstatte

f(x) = 9

til

-2x+7 = 9

Du ved jo fra før, at f(x) = -2x+7 så det skriver du bare bagefter i stedet for f(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2017 af mathon

                  \small f(x)=y=-2x+7

                          \small \Updownarrow
                              \small x=-\tfrac{1}{2}y+\tfrac{7}{2}


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.