Fysik

Friktion mellem partikel og roterende skive

08. oktober 2017 af Frostmetalo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal beregne en friktionkoeficient mellem en partikel og en roterende skive. 

Jeg har beregnet vinkelhastigheden og centripetalaccelerationen med de oplysninger jeg har fået, men kan ikke rigtig komme videre... 
(Jeg har vedhæftet opgaven som et billede, med facit)


Håber i vil hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af Soeffi

Må vi se dine beregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af peter lind

Friktionen skal kunne give den nødvendige centripetalkraft


Svar #3
08. oktober 2017 af Frostmetalo (Slettet)

Her

Vedhæftet fil:IMG_20171008_161128.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2017 af Soeffi

#3.

Vedhæftet fil:1779311.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2017 af mathon

\small v=\left (\tfrac{45}{60} \; s^{-1} \right )\cdot 2\pi \cdot (0{.}35\;m)=1{.}64934\;\tfrac{m}{s}

Friktionskraft = centripetalkraft

        \small \mu \cdot m\cdot g=m\cdot \tfrac{v^2}{r}

        \small \small \mu = \tfrac{v^2}{r\cdot g}

        \small \mu_{min} = \tfrac{\left ( 1{.}64934\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{(0{.}35\;m)\cdot \left ( 9{.}82\; \tfrac{m}{s^2} \right )}=0{.}79


Skriv et svar til: Friktion mellem partikel og roterende skive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.