Matematik

Funktion og Volumen - A4 Papir

21. oktober 2017 af Alonely (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften alle derude, håber jeres lørdag triller lige så roligt frem.

Jeg sidder med en opgave her i matematik, som der er blevet kigget lidt nøje på og med eftertanke måtte tage mig til at skrive her på forummet - Og opgaven lyder følgende:

Et ark A4 papir er cirka 21 x 29 cm. Hvis et kvadrat med sidelængden x i hvert hjørne fjernes, kan arket foldes til en åben kasse.

1) Opstil en funktion hvor kassens volument kan bestemme ud fra en givet x-værdi

2) Bestem vha. CAS-værktøj hvilken x-værdi, der giver kassen størst volumen

Jeg håber der er nogle kloge hoveder, som er knap så forvirret som jeg, og er villig til at hjælpe - Skriv gerne, hvis i mangler information. Og som altid, forsat go' dag.

- Alonely


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af StoreNord

Volume = (b-2x)·(h-2x)x = bhx+2bx²-2hx²+2x³


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2017 af StoreNord

Volume = (b-2x)·(h-2x)x = bhx+2bx²-2hx²+4x3


Svar #3
21. oktober 2017 af Alonely (Slettet)

Tak for dit svar, StoreNord

Jeg kigger på dit given svar, og jeg går ud fra at:
b (bredde) = 29

h (højde) = 21

eller er det omvendt ? 

Og så ét sidste spørgsmål - Er dette svaret for opg. 2 eller 1 ? 
For mig, ligner det svaret på opg. 1, men er ikke sikker.

Og hvorfor gør vi, som vi gør? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2017 af StoreNord

For mig er A4 29 cm højt. Og jeg har kun svaret på opgave 1.          :)


Svar #5
21. oktober 2017 af Alonely (Slettet)

Ah, okay. Drejede også hovedet lidt, det giver mening nu. 

Tak, og jeg kigger videre på opg. 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2017 af StoreNord

Det er ikke nødvendigt at bruge CAS.


Svar #7
21. oktober 2017 af Alonely (Slettet)

Mhm, har det noget med ekstremumspunkter at gøre? Altså, lokalt minimum og maksimum?

Jeg ved dog at vi har med et 3. grads polynomie at gøre med


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2017 af StoreNord

Ja.
Ja. Og man skal jo differentiere for at finde extremer, ikke?


Svar #9
21. oktober 2017 af Alonely (Slettet)

Alright, så jeg ved at vi skal finde f'(x) og det har jeg fået til:
f ' (x) = 3x2 + 82x + 609

Og har fået ekstremumspunktet til at være: 

Koordinat (-13.66667, 48,66667)

Men, der mangler da noget.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2017 af StoreNord

Min   f'(x) = 12x2 -200x + 609

Du skal huske at indsætte 21 og 29 inden du differentierer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-10-21 22-48-12.png--


Skriv et svar til: Funktion og Volumen - A4 Papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.