Matematik

løs ligning

23. oktober 2017 af judy1800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs uden brug af elektroniske hjælpemidler ligningen :

2(x-4)/x-1=8

nogen der kan hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af StoreNord

\frac{2x-8}{x-1}=8               gang begge sider med  (x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2017 af Mathias7878

\frac{2(x-4)}{x-1} = 8

\frac{2(x-4)}{x-1}*(x-1) = 8*(x-1)

2*(x-4) = 8*(x-1)

2x-8 = 8x-8

-6x = 0

x = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2017 af StoreNord

Hvis vi tolker ligningen som den er skrevet, blir  x = -8/7


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.