Kemi

Hvor mange gram vejer 0,38 mol vand

30. oktober 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det nu man regner mol til gram?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2017 af ChemistryIsKey

Du skal anvende ligningen:     m = M · n

Du kender allerede stofmængden (n) som du har fået givet i opgaven, så du mangler bare molarmassen (M som angives i g/mol). Du kender det stof du skal regne på (vand = H2O), så i princippet mangler du bare at finde molarmassen for vand.

Den kan du sagtens finde i det periodiske system f.eks. og så siger du bare;

     M(H2O) = 2 · M(H) + M(O)

Prøv selv om du kan finde værdierne :D


Skriv et svar til: Hvor mange gram vejer 0,38 mol vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.