Kemi

1. 4,00 L magnesiumnitrat-opløsning indeholder 162 g Mg(NO3)2. Beregn opløsningens molaritet. m = n*M m: massen med enheden g, n er stofmængde med enheden mol og M er den molare masse med enheden g/m

31. oktober 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er det jeg gør forkert? 


Svar #1
31. oktober 2017 af kitsimos (Slettet)

1*24305+14,01+16*3 = 86,315

162*86,315 = 1.88


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2017 af mathon

                \small \left [ Mg(NO_3)_2 \right ]=\frac{n}{V}=\frac{m/M}{V}=\frac{\left (162\;g \right )/\left ( 154{.}313\;\tfrac{g}{mol} \right )}{4{.}00\;L}=0{.}262\;M


Svar #3
31. oktober 2017 af kitsimos (Slettet)

Hvordan kommer jeg videre her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2017 af mathon

       \small n_{H_2O}er jo beregnet.

Endvidere er vand ved 20°C og 1 atm. ikke en gas, hvorfor gasligningen ikke kan anvendes.


Skriv et svar til: 1. 4,00 L magnesiumnitrat-opløsning indeholder 162 g Mg(NO3)2. Beregn opløsningens molaritet. m = n*M m: massen med enheden g, n er stofmængde med enheden mol og M er den molare masse med enheden g/m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.