Matematik

Differentialregning Beregninger

03. november 2017 af Gegle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der lige nogle der kan se om mine beregninger er korrekt skrevet og er korrekt 

hvis nu mine beregninger er forkert så skriv lige hvad jeg har gjort forkert 

Screenshot Link: https://imgur.com/a/YiQm4


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af Mathias7878

Hvad er det, du skal? Skal du bare differentiere dine funktioner f(x)?

- - -

 

 


Svar #2
03. november 2017 af Gegle (Slettet)

ja derefter skal indsætte det tal som x er på x´s plads


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2017 af Mathias7878

a)

\small f'(x) = 6x+2

\small f'(0) = 6*0 +2 = 2

b)

\small f'(x) = -8x-5

\small f'(-1) = -8*(-1)-5 = 8-5 = 3

c)

\small f'(x) = -2x+3

\small f'(-1) = -2*(-1)+3 = 2+3 = 5

d)

\small f'(x) = 12x+1

\small f'(1) = 12*1+1 = 13

e)

\small f'(x) = -\frac{1}{2}*2x = -x

\small f'(0) = -1*0 = 0

f)

\small f'(x) = 8x

\small f'(2) = 8*2 = 16

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2017 af rdrma (Slettet)

skal du differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2017 af rdrma (Slettet)

hvis du differentiere en funktion så starter du med at differentiere den og bagefter indsætter du dit x værdi i den differenteret funktion: fx

f(t)=3x^3+5x^2+1, hvor x=1

f'(t)=3*3x^2+5*2x^2

f'(t)=9x^2+10x^2

nu har du differentieret funktionen og man kan se dine udregninger

f'(1)=9*1^2+10*1^2

f(1)=9+10=19

det er meget vigtigt at du anvender flere linjer til at besvare en opgave

konstruktiv kritik:

i opgave a, skal du ikke skrive "og" men istedet skifte linje.

når du skriver f(x)=3x^2+2x-1, kan du skrive i den næste linje f'(x), hvor du differentiere hele funktionen.

 Du behøver ikke skrive (3x^2+2x-1), eftersom du allerede har skrevet hvad dit f(x) i opgaven er.

hvis du vælger at anvende (3x^2+2x-1) af en grund, skal du huske at anvende ' 

den bliver anvendt til at vise at du ville differentere funktionen.

når du differentiere en konstant ganget med en variabel, så står konstanten alene: (k*x)'=k, altså (2*x)'=2.

 når en konstant står alene så forsvinder den (k)'=0, altså (1)'=0

f(x)=3x^2+2x-1

f'(x)=3*2x+2

f'(x)=6x+2

din betingelse er x=0 

f'(0)=6*0+2

f(0)=2

opgave b: rigtig

opgave c: rigtig

opgave d: rigtig

opgave e:

f(x)=1/2*x^2+1

f'(x)=1/2*2x

f'(x)=2/2 x

f'(x)=x

betingelse: x=0

f'(0)=0

opgave f: rigtig


Skriv et svar til: Differentialregning Beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.