Matematik

Andengradsligning - spørgsmål

05. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle

Når man opstiller en andengradsligning, f.eks. 1/2x^2+3/2x= 14, skal man flytte 14 over på den anden side, og hvorfor skal man egentlig det?  Kan man sige at en andengradsligning altid er lig 0?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af Mathias7878

Ja, fordi en andengradsligning er en ligning på formen

ax^2+bx+c = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af Mathias7878

\frac{1}{2}x^2+\frac{3}{2}x = 14

\frac{1}{2}x^2+\frac{3}{2}x-14 = 14-14

\frac{1}{2}x^2+\frac{3}{2}x-14 = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Det er jo bare den måde man har defineret a, b og c på. Man har valgt at det er de tal der fremkommer når man samler alle leddene på den ene side så der står 0 på den anden side:

ax2 + bx + c = 0

Man kunne sagtens have defineret dem på en anden måde, så ville løsningsformlerne bare have set anderledes ud.


Svar #4
05. november 2017 af Mathian

Tak for jeres svar! 


Skriv et svar til: Andengradsligning - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.