Matematik

Matematik - Hjæælp

12. november 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa forlkens.

Jeg har denne opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Jeg har dog lavet a) og fandt ud af at differentialligning som beskriver populationens udvikling er y'=k*y.

Men jeg ved ikke hvad man skal gøre i de to resterende opgaver. 

I må meget gerne hjælpe mig. Tak på forhånd


Svar #1
12. november 2017 af 12345hey (Slettet)

Opgaven er vedhæftet:


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2017 af mathon

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2017 af mathon

c)
                       \small y=\frac{100}{1+Ce^{-0{.}0022\cdot 100\cdot x}}

                       \small y=\frac{100}{1+Ce^{-0{.}22\cdot x}}

                       \small 90=\frac{100}{1+Ce^{-0{.}22\cdot x}}

                       \small 1+Ce^{{-0{.}22\cdot x}}=\frac{10}{9}

                       \small Ce^{{-0{.}22\cdot x}}=\frac{1}{9}

                       \small e^{{-0{.}22\cdot x}}=\frac{1}{9C}

                       \small e^{{0{.}22\cdot x}}=9C

                       \small 0{.}22\cdot x=\ln\left (9C \right )

                       \small x=\frac{\ln\left (9C \right )}{0{.}22}

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2017 af mathon

                   \small C=\frac{41}{9}

                   \small 9C=41


Svar #5
13. november 2017 af 12345hey (Slettet)

Men hvad er du gør? Finder du bare den fuldstændige løsning først?


Svar #6
13. november 2017 af 12345hey (Slettet)

Hvad med opgave b? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2017 af mathon

b)
                                   \small y=10\cdot e^{0{.}084x}
antallet af individer
efter 7 døgn:
                                   \small y=10\cdot e^{0{.}084\cdot 7}=18

             


Skriv et svar til: Matematik - Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.