Matematik

løs andengradsligning

27. november 2017 af gabiglos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan løse de her 2 andengradsligninger? med mellemregninger 

3x^2=18 

5x^2+15x-20=0

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af mathon

               \small 3x^2=18 \text{\;\; \; \ divider p\aa} \text{ begge sider med 3.}

               \small x^2=6 …


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af mathon

               \small \small \small 5x^2+15x-20=0 \text{\;\; \; \ divider p\aa} \text{ begge sider med 5.}

               \small \small \small x^2+3x-4=0 …


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2017 af Mathias7878

\small x^2+3x-4=0

kan da løses vha.

\small d = b^2-4ac

samt

\small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor 

\small a = 1 \ b = 3 \ c = -4

- - -

 

 


Skriv et svar til: løs andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.