Matematik

Er der evt nogle der kan hjælpe

30. november 2017 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej  Det er Opgave 4 "(med hjælpemidler) Model for tømning af væske fra et bestemt beholder

Jeg sidder lidt fast i b opgaven , a har jeg lavet, den var til at finde ud af

Jeg ved ikke hvordan jeg skal udregne h' og fortolke dette. Det er noget med fald eller stigning pr. sekund

Vil rigtig gerne hvis det bliver skrevt lidt udspecificeret

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2017 af mathon

              \small h{\,}'(t)=0{.}4\cdot \left ( 3128-40t \right )^{0{.}4-1}\cdot \left (3128-40t \right ){\,}'=0{.}4\cdot \left ( 3128-40t \right )^{0{.}4-1}\cdot(-40)

              \small h{\,}'(t)=-16\cdot \left ( 3128-40t \right )^{-0{.}6}

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2017 af mathon

              \small h{\,}'(20)=\tfrac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}h(20)=\text{ er h\o jde\ae ndringen pr sekund til tiden t=20.}          


Svar #3
30. november 2017 af Aprovst71 (Slettet)

tusind tak


Svar #4
30. november 2017 af Aprovst71 (Slettet)

Kan alligevel ikke gennemskue hvad det er der sker, jeg kan godt se at man skal gå en ned dvs. o,4-1=-0,6

hvor kommer de -16 fra    er lidt lost

a var jo så nem


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2017 af Mathias7878

Rettelser:

Du har lavet nogle fejl i din aflevering ind til videre :-)

I opgave 3) har du rigtigt fundet ud af, at f'(x) = 3x2-2, men f'(2) = 3*22-2 = 3*4-2 = 12-2 = 10. 

Husk, at man først udregner potenser før man begynde at gange.

I opgave 4) har du ikke bestemt f'(x) rigtigt.

Når man differentierer en konstant ganget med x, så forsvinder x, da x bliver lig en. Derfor er differentialkvotienten af

\small f(x) = -2x^4+2x+5

altså

\small \small f'(x) = -2x\cdot 4^{4-1}+2\cdot 1+0 = -2x\cdot 4^3+2 = -8x^3+2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Er der evt nogle der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.