Fysik

Beregn højde

09. december 2017 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Håber at i kan hjælpe

En pumpe skal hæve brændolien til brændstoftanken som er placeret i en given højde.

Dette udføres i forbindelse med en opfyldning af brændstoftanken.

Pumpen leverer i den forbindelse 578,4 kWh og påfylder 5992 m3 MDO

Densiteten på MDO sættes til 0,85 kg/l

Beregn højde som tanken er placeret ved


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2017 af SuneChr

Tyngden af 5992 m3 MDO  =  850·5992·9,81 N
Benyt, at
1 Ws = 1 J = 1 Nm 


Svar #2
09. december 2017 af Kristensenalex

Hvordan får jeg de 

850g\cdot 5992m^{3}\cdot 9,82\frac{m}{s^{2}}=5,0015\cdot 10^{7}

til meter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2017 af ringstedLC

#2

Hvordan får jeg de 

850g\cdot 5992m^{3}\cdot 9,82\frac{m}{s^{2}}=5,0015\cdot 10^{7}

til meter?

Ikke g, men kg. Se i din formelsamling!


Svar #4
09. december 2017 af Kristensenalex

Ja det er en skrive fejl :-), men de 5,0015×10^7N er det resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2017 af SuneChr

Gør   578,4 kWh   til Ws  (ved at gange med 103·3600)
Da har vi ligningen:
850·5992·9,82·h = 578,4·103·3600        hvor h er højden i meter 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2017 af SuneChr

Olien løftes i en højde meget tæt på højden af Rundetårn, incl. observatoriet.


Skriv et svar til: Beregn højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.