Matematik

Blanding af syre - ligning

19. december 2017 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: A-niveau

I kemi vil gurli gerne blande en 6 % saltsyreopløsning med en 11 % saltsyreopløsning. hun ønsker at gøre det således at hun ialt får 600-mililiter væske, med saltsyreopløsning på 8 %.  hvor mange milliliter opløsning skal hun bruge for at få den ønskede mængde, med den passende koncentration?

Jeg skal kunne vise ud fra en ligning. nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2017 af mathon

      \small 6\% \textup{ HCl har densiteten }1{.}03\; \tfrac{g}{mL}

      \small 11\% \textup{ HCl har densiteten }1{.}06\; \tfrac{g}{mL}

      \small 8\% \textup{ HCl har densiteten }1{.}04\; \tfrac{g}{mL}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2017 af janhaa

0.06x+0.11y=0.08*600,

x+y=600

gives:

x=360 (ml)
y = 240 (ml)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2017 af mathon

            \small \left (x\ \cdot 1{.}03\; \tfrac{g}{mL} \right )+\left ( 600\; mL- x\right )\cdot \left (1{.}06\; \tfrac{g}{mL} \right )=\left ( 600\; mL \right )\cdot \left ( 1{.}04\; \tfrac{g}{mL} \right )


Skriv et svar til: Blanding af syre - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.